Ponowne ograniczenia w gastronomii
Premier Mateusz Morawiecki poinformował o wprowadzeniu ograniczeń w działalności gastronomicznej.
Na konferencji prasowej 23 października br. premier Mateusz Morawiecki poinformował o wprowadzeniu ograniczeń w działalności branży gastronomicznej.
Lokale gastronomiczne muszą zostać zamknięte na stacjonarną obsługę gości. Oznacza to, że nadal może być prowadzona sprzedaż jedzenia jednakże tylko na wynos tzn. z odbiorem własnym klienta lub w oparciu o dostawy. Ograniczenie ma obowiązywać przez najbliższe dwa tygodnie, jednak z zastrzeżeniem, że może zostać wydłużone.
Gorąco zachęcamy właścicieli lokali gastronomicznych, by właśnie w ten sposób prowadzili dalszą działalność. Zamknięcie lokalu na klientów stacjonarnych nie musi oznaczać zamykania całego biznesu. O tym jak próbować przekształcić swój biznes pisaliśmy na naszym blogu.
Tutaj przeczytacie o tym, w jaki sposób prowadzić sprzedaż jedzenia na dowóz.
Tutaj przeczytacie, jak sprzedawać jedzenie przez Internet.
Kontakt do nas:
tel. (12) 656-51-58 lub sprzedaz@escsa.pl